Ar esate patyrę tą nuostabų jausmą "labai laiku ir vietoje"? Būtent tokį jausmą patyriau lauktuvių gavusi didžiulį gabalą šio torto, kurį suvalgiau su dideliu malonumu :) Todėl suskubau paprašyti recepto ir dar labiau suskubau jį pasigaminti. Kaip tik Vėlykoms labai tiks! Ačiū, Agne, tu nuostabiai gamini šį tortą, lauksim kitų idėjų :)
Reikės:
5 stiklinių miltų (1 stiklinė - 250ml)
1 stiklinės medaus
1 stiklinės cukraus
3 kiaušinių200g sviesto
1 a.š. kepimo miltelių
Pertepimui:
400ml plakamosios grietinėlės
250ml maskarponės
5 v.š. cukraus miltelių
100g baltojo šokolado
Medų, cukrų, kiaušinius ir sviestą sudėjau į dubenį ir nuolat maišant kaitinau virš garų apie 20min. Nuėmiau nuo ugnies ir supyliau miltus, kepimo miltelius. Viską išmaišiau, o paskui suminkiau rankomis. Masė neturi būti labai kieta, bet ir ne skysta. Jei trūksta miltų - pridėti. Paruoštą tešlą dėjau į šaldytuvą ir laikiau apie 1 val.
Išėmiau iš šaldytuvo ir ant kepimo popieriaus kočiojau blynus, uždėjau tortinės dugną ir išpjoviau apskritimus. Kiek liko lakšto - palikau trupiniams. Kepiau orkaitėje, įkaitintoje 200 laipsnių temperatūroje, kol parudavo.
Grietinėlę išpalkiau su cukraus milteliais, sudėjau maskarponę. Šokoladą išlydžiau garų vonelėje (neperkaitinti!) ir sudėjau į kremą, viską dar šiek tiek paplakiau.Tortą surinkti itin paptrasta. Vienas lakštas, kremo sluoksnis ir t.t.Puošiau trupiniais ir šokolado kremu. Geriausia šį tortą gaminti iš vakaro, kad per naktį pastovėtų šaldytuve. Skanaus! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą