2014 m. balandžio 19 d., šeštadienis

Netikras zuikis

      Jau keletą metų iš eilės Velykoms gaminu netikrą zuikį būtent pagal šį receptą ir tai daug pasako apie jo gardumą. Pasinaudojau "Virtuvės" žurnalo idėja. Siūlau pabandyti ir Jums, neliksit nusivylę!:)

Reikės:

250 g rūkytos šoninės juostelių
1 kg liesos maltos mėsos (aš naudojau 500 g maltos kalakutienos ir 500 g maltos veršienos)
2 kiaušinių
4 virtų kaiušinių
125 ml maltų džiuvesėlių
125 ml avižinių dribsnių
2 šaukštelių garstyčių
1 šaukšto Vusterio padažo
2,5 šaukšto pomidorų padažo
Druskos, pipirų
Kapotų petražolių ir bazilikų

      Visus ingridientus, išskyrus virtus kiaušinius, sudėjau į dubenį ir išmaišiau. Kekso formą išklojau folija ir plonom šoninės juostelėm. Pusę paruoštos mėsos masės sudėjau į formą, tuomet sudėjau virtus kiaušinius ir ant viršaus likusią mėsą. Gerai suspaudžiau, kad neliktų oro. Kepiau 1 valandą, 165 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą