2014 m. birželio 29 d., sekmadienis

Kokosinis sūrio pyragas

      Visi mano kepti sūrio pyragai gaminami labai panašiai, skiriasi tik keliais ingridientais. Šį kartą siūlau kokosinį. Nors pagaminti jį nera labai paprasta, tačiau rezultatas verčia pasistengti! :)

      Reikės:

      4vnt kiaušinių
      700g "President" vanilinės kreminės varškės
      250g maskarponės sūrio
      200ml kokosų pieno
      4 v.š. miltų
      100g cukraus
      1 citrina

      2 pakelių "Selga" sausainių
      ~70g žemės riešutų
      100g kokosų drožlių
      150g sviesto

      Pirmiausia pasigaminau pyrago pagrindą. Sausainius ir riešutus sumaliau iki trupinių. Supyliau išlydytą sviestą ir 30g kokosų drožlių, viską išmaišiau. Sudėjau į sviestiniu popieriumi išklotą tortinę, suspaudžiau ir kepiau orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 10 min. Atvėsinau.
      Varškę, maskarponės sūrį, kokosų pieną ir cukrų supyliau į dubenį ir išplakiau su mikseriu iki vientisos masės. Plakant toliau, po vieną įmušiau kiaušinius. Subėriau 70g kokosų drožlių ir miltus. Įtarkavau citrinos žievelę. Dar šiek tiek paplakiau. Gautą masę supyliau ant atvėsusio pagrindo. Kepiau 10 min 180C įkaitintoje orkaitėje, vėliau kaitrą sumažinau iki 120C ir dar kepiau 1,5val. Atvėsintą dėjau į šaldytuvą. Geriausia palaikyti bent keletą valandų ar net per naktį. Skanaus! :)


     
     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą