laiko, tačiau pati gamyba yra labai nesudėtinga. Pasilepinkim nepaprastai skanaus, puraus ir lengvo gardumyno gabalėliu :)
Reikės:
Reikės:
Pagrindui
1 pakelio sausainių "Selga"
1 pakelio sausainių "Selga"
4 vnt. avižinių sausainių (galima su įvairiais pagardais, aš naudojau su riešutais)
130g sviesto
Varškės/sūrio masei
500g "President" vanilinės kreminės varškėsVarškės/sūrio masei
500g. kepiniams skirtos kreminės varškės (galima naudoti rikotos ar maskarponės sūrį)
1 a.š. vanilinio cukraus4 v.š. miltų
150g cukraus
100ml grietinėlės (35proc)
1 citrinos
5 kiaušinių
Pasiruošiau pyrago pagrindą. Sausainius susmulkinau su trintuve (bleinderiu) iki miltelių, subėriau 50g cukraus. Užpyliau tirpintu sviestu, išmaišiau. Masė turi būti pakankamai lipni, ne biri. Jei tokia nesigavo, įpilkite dar truputėlį sviesto. Tortinę formą išklojau kepimo popieriumi (galima ištepti sviestu), subėriau sausainių masę, išlyginau ir paspaudžiau, kad būtų vientisas pagrindas. Kepiau orkaitėje, įkaitintoje 180C, apie 10 min. Atvėsinau.Į dubenį sudėjau varškę, cukrų, vanilinį cukrų, išspaudžiau citrinos sultis. Masę plakant mikseriu įmušiau po vieną kiaušinius (po kiekvieno gerai išplakiau), supyliau grietinėlę. Sudėjau miltus ir dar šiek tiek paplakiau.
Gautą masę supyliau ant atvėsusio pagrindo. Kepiau 10 min 180C įkaitintoje orkaitėje, vėliau kaitrą sumažinau iki 120C ir dar kepiau 1,5val. Atvėsintą dėjau į šaldytuvą. Neiškentusi valgiau jau po poros valandų, nors geriausia būtų palaikyti šaltai per naktį :) Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą