Reikės:
2 batatų
1 pomidoro
200g žaliųjų smidrų
100g fetos sūrio
100g juodųjų alyvuogių
200g šviežių šparaginių pupelių
Druskos, pipirų
Marinatui, padažui:
1 žaliosios citrinos
Šlakelis balzaminio acto
Šaukštelio medaus
3 v.š. aliejaus
50g špinatų3 v.š. aliejaus
50g šviežio baziliko lapelių
7 vnt. marinuotų ančiuvių
Šlakelio karšto vandens
Pirmiausia pasiruošiau užpilą, kurį naudosiu ir padažui ir mėsai marinuoti. Į trintuvą sudėjau visus produktus, išspaudžiau citrinos sultis. Viską susmulkinau. Dalį padažo užpyliau ant vištienos ir palikau pusei valandos pasimarinuoti.
Tuo tarpu gerai nuploviau batatus, jų neskutau. Žievelėje gausu naudingų medžiagų :) Supjausčiau skiltelemis, sudejau į kepimo skardą, apšlaksčiau aliejumi, pabarsčiau druska, pipirais. Kepiau orkaitėje, įkaitintoje 180C, 30 min. Likus 15min., šalia sudėjau smidrus, pabarsčiau druska, pipirais. Jiems 15min kepti pakanka.
Į verdantį vandenį sudėjau šparagines pupeles. Viriau apie 15 min. Tuomet perliejau šaltu vandeniu (taip sustabdžiau virimą, pupelės išliko traškios, nesukrito ir neprarado gražios spalvos). Pupeles apipyliau likusiu padažu, sudėjau alyvuoges ir fetos sūrį, pjaustytą pomidorą. Viską išmaišiau.
Į įkaitintą keptuvę dėjau kepti pasimarinavusią vištieną. Apkepiau abi puses po 4 min, kad apskrustų, po to sumažinau kaitrą ir pabaigiau kepti. Viskas. Paprasta ir labai gardu, skanaus! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą