2016 m. vasario 20 d., šeštadienis

Kalakutienos ir baklažanų užkepėlė

      Atėjus savaitgaliui norisi pasilepinti kažkuo skanaus. Norisi ir draugus pavaišinti skania vakariene, bet ir neužsidaryti virtuvėje visai dienai beruošiant patiekalą, kad atvykus svečiams neslėgtų nuovargis. Užkepelė ar apkepas ideali išeitis, nenuvargsite, paprastai ir greitai paruošite labai gardžią vakarienę.

      Reikės: 


      Bemielės sluoksniuotos tešlos
      500g maltos kalakutienos
      5 vidutinio dydžio morkų
      1 baklažano
      100g melynojo pelėsio sūrio
      Balzaminio acto kremo
      3 kiaušinių
      150ml 10proc grietinėlės
      Druskos, pipirų, baziliko, paukštienos prieskonių.

      Kepimo formą naudojau apvalią keramikinę, 29cm skersmens.  Įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą ištepiau aliejumi, išklojau sviestine bemiele tešla.
      Morkas sutarkavau burokine tarka, pakepiau ant mažos kaitros kol suminkštėjo, padruskinau ir užpyliau balzaminio  acto kremu tiek, kad susivilgytų visos morkos. Patikekite, tai - slaptas šio patiekalo ingridientas, suteikiantis nepakartojamą skonį! Morkų sluoksnį dejau ant tešlos, tolygiai paskirsčiau.
      Maltą kalakutieną pakepiau su paukštienos ptieskoniais, druska, pipirais. Sudėjau ant morkų sluoksnio, vėl tolygiai paskirsčiau.
      Baklažaną supjausčiau nedideliais kubeliais, pakepiau ant mažo
s kaitros uždengtoje keptuvėje. Taip baklažanams neprireiks daug aliejaus, mat šie yra tikri riebaliukų sugerėjai :) "suvalgytų" viską kiek tik piltume :) baklažanus dejau ant mėsos sluoksnio, paskirsčiau. Ant viršaus sutrupinau sūrį.
      Kiaušinius išplakiau šluotele, supyliau grietinėlę, padruskinau, papipirinau ir įbėriau džiovinto baziliko. Plakinį užpyliau ant visos užkepėlės.
      Kepiau 50 min. Ištraukus palaikiau geras 15 minučių, kad "pailsėtų", trumpai tariant nesubyrėtų pjaunant :)
      Skanaus!


     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą