Reikės:
Bemielės sluoksniuotos tešlos
500g maltos kalakutienos
5 vidutinio dydžio morkų
1 baklažano
100g melynojo pelėsio sūrio
Balzaminio acto kremo
3 kiaušinių
150ml 10proc grietinėlės
Druskos, pipirų, baziliko, paukštienos prieskonių.
Kepimo formą naudojau apvalią keramikinę, 29cm skersmens. Įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą ištepiau aliejumi, išklojau sviestine bemiele tešla.
Morkas sutarkavau burokine tarka, pakepiau ant mažos kaitros kol suminkštėjo, padruskinau ir užpyliau balzaminio acto kremu tiek, kad susivilgytų visos morkos. Patikekite, tai - slaptas šio patiekalo ingridientas, suteikiantis nepakartojamą skonį! Morkų sluoksnį dejau ant tešlos, tolygiai paskirsčiau.
Maltą kalakutieną pakepiau su paukštienos ptieskoniais, druska, pipirais. Sudėjau ant morkų sluoksnio, vėl tolygiai paskirsčiau.
Baklažaną supjausčiau nedideliais kubeliais, pakepiau ant mažo
Kiaušinius išplakiau šluotele, supyliau grietinėlę, padruskinau, papipirinau ir įbėriau džiovinto baziliko. Plakinį užpyliau ant visos užkepėlės.
Kepiau 50 min. Ištraukus palaikiau geras 15 minučių, kad "pailsėtų", trumpai tariant nesubyrėtų pjaunant :)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą