2016 m. vasario 9 d., antradienis

Lietinių tortas

      Prisipažinsiu, nesu aš didi blynų mėgėja, pasivaišinu jais pas draugę, ar anytą, kuri kepa nuostabius bulvinius blynus. Na, bet Užgavėnės vis tiek ateina į metus kartą :) ir mano šeimyna laukia blynų kaip kokio metų įvykio :) Na, bet jei jau gaminti, tai gaminti ypatingai skanius ir šventiškus blynus, juk kartą  metuose! Nepatikėsite, šis receptukas jau spėjo užkariauti mano skrandį bei širdį! Aš jau laukiu kitų metų, gaminsiu šį lietinių tortą ir mėgausiuosi švelniu vanilės kremo skoniu :)

      Reikės:


      Lietiniams

      600ml pieno
      2 kiaušinių
      70 g sviesto
      320g miltų

      Kremui
      200g rikotos
      400ml grietinėlės
      4 šaukštų cukraus
      1 šaukštelio vanilės ekstrakto

      Vyšnių uogienės

      Gaminimo eiga labai paprasta. Iš pradžių lietiniams skirtus ingridientus sumaišiau, kad neliktų gumuliukų, supyliau lydytą sviestą. Iškepiau lietinius (tik pirmai keptuvei naudojau šiek tiek aliejaus, kitus kepiau sausai). Blynus atvesinau.
      Grieninėlę su cukrumi ir vanile išplakiau iki standumo, sudejau rikota ir dar śiek tiek paplakiau.
      Na ir liko sutepti lietinius. Kremo tarp jų dėjau nedaug, maždaug šaukštą, po kiekvieno pertepimo paspaudžiau. Priešpaskutinį sluoksnį pertepiau ne kremu, o uogiene. Paskutinis sluoksnis kremo, ant viršaus uogienės papuošimui.
      Šaldytuve palaikiau keletą valandų. Skanaus! :)
*recepto idėja iš žurnalo "Virtuvė".



   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą