2016 m. vasario 22 d., pirmadienis

Varškės apkepas su maskarponės sūriu

      Varškės apkepų variacijų yra begalė, belieka išrinikti pagal skonį - su bananais, su braškėmis, su jogurtu ar tradicinį su manais. Šį kartą gaminau pagal anytos rekomenduotą receptą, kurį nužiūrėjo "kažkur internete" :)  Sužavėjo purumas, lengvumas, švelnus vanilės ir citrinos skonis. Verta, tikrai verta pasigaminti! :)

       Reikės: 


      400g varškės
      130g maskarponės sūrio
      6 v.š.  cukraus
      80 ml neriebios grietinėlės
      4 kiaušinių
      2 a.š. vanilinio cukraus, arba vanilės ekstrakto
      Vienos citrinos žievelės
      4 v.š. krakmolo
      1 a.š. kepimo miltelių

      Pirmiausia įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių.
      Varškę su grietinėle ir maskarponės sūriu sutryniau iki tyrės. Kiaušinių trynius atskyriau nuo baltymų. Trynius išplakiau plaktuvu su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Baltymus išplakiau iki standumo. Trynių plakinį supyliau į varškę, subėriau  nutarkuotą citrinos žievelę, krakmolą ir kepimo miltelius, išmaišiau. Supyliau baltymus ir labai atsargiai įmaišiau į visą masę.
      Skardelę (naudojau apvalią 22cm) išklojau kepimo popieriumi, supyliau masę, kepiau apie 40 minučių. Patiekiau su trintomis braškėmis.
Skanaus! :)
   
   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą