Varškės apkepų variacijų yra begalė, belieka išrinikti pagal skonį - su bananais, su braškėmis, su jogurtu ar tradicinį su manais. Šį kartą gaminau pagal anytos rekomenduotą receptą, kurį nužiūrėjo "kažkur internete" :) Sužavėjo purumas, lengvumas, švelnus vanilės ir citrinos skonis. Verta, tikrai verta pasigaminti! :)
Reikės:
400g varškės
130g maskarponės sūrio
6 v.š. cukraus
80 ml neriebios grietinėlės
4 kiaušinių
2 a.š. vanilinio cukraus, arba vanilės ekstrakto
Vienos citrinos žievelės
4 v.š. krakmolo
1 a.š. kepimo miltelių
Pirmiausia įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių.
Varškę su grietinėle ir maskarponės sūriu sutryniau iki tyrės. Kiaušinių trynius atskyriau nuo baltymų. Trynius išplakiau plaktuvu su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Baltymus išplakiau iki standumo. Trynių plakinį supyliau į varškę, subėriau nutarkuotą citrinos žievelę, krakmolą ir kepimo miltelius, išmaišiau. Supyliau baltymus ir labai atsargiai įmaišiau į visą masę.
Skardelę (naudojau apvalią 22cm) išklojau kepimo popieriumi, supyliau masę, kepiau apie 40 minučių. Patiekiau su trintomis braškėmis.
Skanaus! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą