Iš visų žuvų, kurias laisvai galime įsigyti parduotuvėse, labiausiai mums patinka dorada. Pagrindinė ir vienintelė užduotis gaminant šią žuvį - jos nesugadinti! Ji ir taip labai skani :)
Reikės:
Dorada
1 čili pipiras
Druskos, pipirųŠviežio rozmarino šakelių, šalavijo lapelių
1 citrinos
100ml sauso balto vyno
Šios nuostabios žuvies nereikia iš anksto marinuoti, todėl viskas vyksta pakankamai greitai ir lengvai. Pirmiausia šviežią žuvį išvaliau. Iš abiejų pusių ir vidų padruskinau, papipirinau. Į pilvo ertmę įdėjau pora šakelių rozmarino ir šalavijo lapelių. Tai ypatingai aromatingos žolelės, suteiks savitą, subtilų skonį.
Įkaitinau keptuvę, įpyliau aliejaus. Doradą apkepiau po 4 min, iš abiejų pusių. Užsidėjo traški plutelė, kuri neleido sultims išbšėgti, todėl žuvis neišsausėjo. Tuomet sumažinau ugnį. Subėriau smulkiai pjaustytą čili pipirą, šalavijo lapelių ir rozmarino šakelių. Supyliau vyną, uždengiau dangčiu ir kepiau dar apie 10 min. Labai svarbu neperkepti. Patiekiau su citrinos skiltelėmis (prieš valgant išspaudžiau ant žuvies jos sultis), bulvėmis. Labai tinka ir šviežios daržovės. Skanaus! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą