2014 m. sausio 13 d., pirmadienis

Kiniška vištiena su anakardžių riešutais

      Esu didelė kinų virtuvės mėgėja, todėl siūlau ir Jums pasigaminti skanų patiekalą pagal šios virtuvės tradicijas.




   Reikės:

500g vištienos be kaulo (naudoju šlaunelių mėsą, ji šiek tiek sultingesnė už filė)
4 v.š. sojų padažo
1 a.š. ryžių acto (galima jį pakeisti balzaminiu actu)
1 vnt. raudonos saldžiosios paprikos
6-7 vnt. kininių grybų Shiitake
1 a.š. medaus
80g anakardžio riešutų
5 griežinėlių šviežio imbiero
Druskos, aitriosios paprikos miltelų

      Gaminti pradėjau nuo grybų. Juos užmerkiau į karštą vandenį, palaikiau apie 20min., kol suminkštės. Tuo tarpu vištieną supjausčiau kąsnio dydžio gabalėliais. Pasiruošiau marinatą iš medaus, sojos padažo, ryžių acto, druskos, aitriųjų paprikų. Pamarinavau vištieną apie 20min.
      Išmirkytus grybus nusausinau, kad neliktų vandens, smulkiai supjausčiau.
      Įkaitinau wok keptuvę (ši keptuvė yra  aukštais kraštais, gili), įpyliau aliejaus ir pakepinau smulkiai supjaustytą imbierą (galima tuo pačiu pakepinti ir smulkintą česnaką). Sudėjau vištieną, kepiau keletą minučių, kol gražiai apskrudo. Išėmiau iš keptuvės. Toje pačioje keptuvėje apkepinau kubeliais pjaustytą saldžiąją papriką ir grybus. Sudėjau atgal vištieną, įpyliau dar truputį sojos padažo ir kepiau, kol vištiena visiškai suminkštėjo. Baigiant ruošti patiekalą, subėriau riešutus. Skanaus! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą