2014 m. sausio 25 d., šeštadienis

Keptos bulvės su krevetėmis

      Bulvės yra ypač mėgiamos ant mūsų pietų stalo. Pasiūlysiu šiek tiek įdomesnį receptą, kuris tiks ir kaip garnyras, ir kaip sotus užkandis.


     
 Reikės:

      6 vnt. vidutinių bulvių
      100g. mėlynojo pelėsio sūrio
      100ml neriebios grietinėlės
      1 kiaušinio
      Tigrinių krevečių
      Citrinos
      Petražolių
      Druskos, pipirų

      Visų pirma išviriau bulves su luobele, atvėsinau. Svarbu nepervirti, kad nebūtų birios. Tuo tarpu pasiruošiau krevetes. Kadangi jas pirkau šviežias, reikėjo apvirti. Nulupau kiautą iki uodegėlės (ją palikau). Apkepiau su kapotom petražolėm. Padruskinau, papipirinau ir apšlaksčiau citrinų sultimis.
      Tuomet dubenyje išplakiau kiaušinį, supyliau grietinėlę, sutrupinau pelėsinį sūrį. Ibėriau druskos, pipirų ir viską gerai išmaišiau.
      Atvėusias bulves perpjoviau išilgai, išskobiau vidų. Bulvių išorę su konditeriniu teptuku patepiau aliejumi ir sudėjau į kepimo indą. Į  išskobtas bulves  pyliau kiaušinio plakinį ir sukaišiojau pakepintas krevetes. Kepiau orkaitėj, įkaitintoj iki 180 laipsnių temperatūros, apie 20 min. Skanaus!  :)
     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą