2013 m. gruodžio 14 d., šeštadienis

Imbieriniai sausainukai

     Artėjant Kalėdoms, kasmet kepu imbierinius sausainukus ir namukus. Sausainukų puošimas, namukų lipdymas, kūrybiški vakarai, skambant Kalėdinei muzikai jau tapo gražia tradicija
. Tuomet namai pakvimpa Kalėdomis, o šventinė nuotaika užplūsta ir namiškius ir mūsų svečius :)

     Nepaslaptis, sausinukų receptų pilnas internetas, todėl vieną iš jų pasirinkau ir aš.

Reikės:

100g cukraus (galima naudoti rudąjį, jis duoda savotišką skonį ir spalvą)
220g sviesto
400g miltų
1kiaušinis
2 a. š. kepimo miltelių (kepant namukus, jų dedu 1 a.š.)
1 a. š. druskos  
2 a. š. cinamono  
2 a. š. malto imbiero  
3 š. medaus
Malto kardamono, gvazdikėlių.
Kas mėgsta, galima įtarkuoti truputį muskato riešuto.

     Persijotus miltus, kepimo miltelius, cukrų, cinamoną, imbierą, kardamoną, gvazdikėlius ir muskato riešutus supilti į vieną indą ir sumaišyti.
      Išlydyti sviestą ir medų, atvėsinti. Supilti į miltų mišinį ir išminkyti kol gausis vientisa tešla. Padėti į šaldytuvą mažiausiai valandai.
      Iškočioti 2-3mm storio, formelių pagalba formuokite norimus sausainukus. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180° C, 10-12min. Patarimas - stebėkite kaip kepa jūsų sausainukai, nes kiekviena orkaitė skirtinga. Ištraukus iš orkaitės truputį palaukti, vėliau perkelti ant grotelių, kad galutinai atvėstų.

    Glajui naudoju cukraus pudrą ir šiek tiek citrinos sulčių ar šalto vandens. Vienas puodelis cukraus pudros, 2-3 šaukštai vandens/sulčių. Spalvai paįvairinti naudoju  maistinius dažus arba sauso limonado miltelius :)

    Gardžių švenčių! :)

     



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą