Biskvitui reikės:
500ml miltų
350ml cukraus
2 arbat. š. kepimo miltelių
200ml kakavos
2 vnt. kiaušiniai
Žiupsnelis cukraus
200ml aliejaus
250ml pieno
250ml verdančio vandens
Maskarponės kremui:
400g. maskarponės sūrio
500ml riebios, plakimui skirtos grietinėlės
1 v.š. cukraus pudros
Šokoladiniam įdarui:
80 sviesto
250 g. juodojo šokolado
50 ml konjako
300 ml grietinėlės
Vyšniniam įdarui
500g vyšnių (naudoju šaldytas)
1 v.š. cukraus pudros
1a.š. krakmolo
50ml vyšnių likerio
Orkaitę įkaitinti iki 180 C.
Į dubenį persijoti miltus. Suberti kakavos miltelius, kepimo miltelius, cukrų,druską ir viską gerai išmaišyti.
Kitame dubenyje išplakti kiaušinius, aliejų ir pieną. Viską po truputelį pilti į birų miltų mišinį, nuolat plakti su mikseriu. Supilti verdantį vandenį ir plakti, kol masė taps vientisa.
Pusę masės pilame i sviestiniu popieriumi išklotą tortinę, kepti 30-40 min. Kitą pusę taip pat iškepti, atvėsinti. Perjauti išilgai(gaunasi 2 iš vieno papločio).
Šokoladą sulaužyti į nemažą dubenį. Išlydytą sviestą ir karštą grietinėlę (šį mišinį dedu i mikrobangę ir pašildau. Galima pakaitinti ir karštoje garų vonelėje), užpilti ant šokolado. Palaukti porą minučių, supilti konjaką ir gerai išmaišyti. Aptepti šiuo kremu biskvitus, juos atvėsinti šaldytuve.
Vyšnias sudėti į puodą ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol jos pradės leisti sultis. Suberti cukrų, kaitinti kol ištirps. Į puoduką nupilti truputį vyšnių sulčių, suberti krakmolą ir gerai išmaišyti. Tuomet pilti į vyšnias, pakaitinti, kol sutirštės. Nuimti nuo ugnies, supilti likerį. Atvėsinti kambario temperatūroje.
Maskarponės sūrį, grietinėlę ir cukraus pudrą sudėti į dubenį, plakti su mikseriu, kol kremas taps standus.
Torto surinkimas
Aš pasilengvinu sau darbą, kad tortukas garantuotai gautųsi ir neištežtų. Ant torto padėklo dedu tortinės žiedą, tuomet i vidų "surenku" tortą. Ant dugno dėti biskvitą, aptepti maskarponės kremu, ant kremo dėti vyšnių įdaro. Kartoti viską su kitais papločiais. Viršutinis sluoksnis turi būti maskarponės kremo. Jo truputį palikti ir torto šonams. Tortą dėti į šaldytuvą (geriausia palaikyti per naktį), kad viskas susitingtų. Nuimti tortinės žiedą,šonus aptepti likusiu maskarponės kremu.
Puošiu šį tortą kasmet kitaip, stengiuosi žiemiškai ir šventiškai :) Galima imbieriniais sausainukais, šokoladinėmis eglutėmis (ant sviestinio popieriaus išpiešiam iš lydyto šokolado norimas eglutes, žvaigždutes ir pan., sustingusias nuimam nuo popieriaus ir dekoruojame jomis tortą), tarkuotu šokoladu, ar kakavos milteliais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą