2013 m. gruodžio 14 d., šeštadienis

Silkių tortas

   Kūčių vakaro turbūt neįsivaizduojame be silkės. Prieš keletą metų pabandžiau silkę  patiekti šiek tiek kitaip, ne tradiciškai, skaniai, šventiškai ir gražiai :)

Reikės:

Pagrindui:

5 riekelės mėgstamos juodos duonos
80g sviesto

Įdarui:

300 g silkės
4 pomidorai
1 paprika
Ryšulėlis krapų
3 valg. š. konservuotų žirnelių
6 arb. š. želatinos
300g varškės
500ml netirštos grietinės
Druskos, pipirų pagal skonį.


    Nuo duonos nupjaustykite pluteles. Ištirpinkite sviestą. Supjaustykite duoną kvadrateliais ir užpilkite sviestu. Gerai išmaišykite. Suberkite į maistine plėvele išklotą tortinę, paspauskite ir palaikykite šaldytuve.
    Pomidorų apačioje įrėžkite kryželio formos įpjovą. Užpilkite verdančiu vandeniu ir nuimkite odeles, tuomet supjaustykite kubeliais.  Panašaus dydžio kubeliais supjaustykite silkę ir papriką. Į tą patį dubenį sudėkite žirnelius ir kapotus krapus.
     Išbrinkinkite želatiną vandenyje. Su elektriniu trintuvu (bleinderiu) sutrinkite varškę su grietine. Masę supilkite į indą su silke ir daržovėmis. Supilkite ištirpintą želatiną, pagardinkite pipirais ir druska. Gerai ismaišykite ir supilkite ant duonos pagrindo. Palaikykite šaldytuve, kol sustings.
    Galima papuosti šviežiais krapais. Skanaus :)








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą