2013 m. gruodžio 23 d., pirmadienis

Keksas su aguonomis ir obuoliais

Kalėdiškas, jaukus, skanus keksas, kuris patiks obuolių pyragų mėgėjams :) Labai paprasta ir skanu!

5 kiaušiniai  
4 obuoliai
80 g kokosų drožlių
100g  sviesto
100 g miltų  
150 g aguonų
150 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
Žiupsnelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos


      Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi,  kokosų drožlėmis, aguonomis. Sviestą išlydyti ir atvėsinti. Supilti į kiaušinių plakinį, gerai išmaišyti.
        Suberti persijotus miltus, kepimo miltelius, druską   Vėl išmaišyti.  Supilti plaktus  kiaušinių baltymus.
      Obuolius supjaustyti kubeliais ir įmaišyti į tešlą. Masę supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepti 180C temperatūroje apie 50 min.
      Galima puošti tiesiog cukraus pudra, arba glaistu is cukraus pudros miltelių ir citrinų sulčių. Pabarstyti aguonomis. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą