Reikės:
Pagrindui:
150 g sviesto
100 g cukraus
1 arbat. š. vanilinio cukraus
1 vnt. kiaušinis
300 g miltų
nepilno arbat.š. kepimo miltelių
Įdarui:
700 g varškės
385 g kondensuoto pieno
150 ml mėgiamo jogurto
3 valg. š. želatinos
1 vnt. citrinos sulčių
Viršui:
500 g mėlynių
3 valg. š. cukraus
Želatiną užpilti puse stiklinės šalto vandens ir palikti, kad išbrinktų.
Sviestą išlydyti ir atvėsinti. Cukrų, vanilinį cukrų, miltus ir kepimo miltelius suberti į indą,įmušti kiaušinį, supilti sviestą. Viską išminkyti, gali likti biri masė, kepant viskas susilieja į vientisą didelį sausainį. Kepti 200°C orkaitėje, apie 15min. Atvėsinti.
Į dubenį sudėti varškę, supilti kondensuotą pieną, jogurtą, išspaustos citrinos sultis . Viską sumaišyti su trintuvu (bleinderiu).
Ant labai silpnos ugnies ištirpinti maždaug du trečdalius želatinos (jokiu būdu neužvirti), supilti į varškės masę, išmaišyti. Viską supilti ant papločio, dėti į šaldytuvą, kad stingtų.
Mėlynes sumaišyti su likusia ištirpinta želatiną ir cukrumi. Išmaišyti. Supilti ant pradėjusios stingti varškės masės. Dar kelioms valandoms dėti į šaldytuvą, kad viskas gerai sustingtų. Saknaus! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą