2013 m. gruodžio 12 d., ketvirtadienis

Mėlynių ir varškės pyragas

Reikės:

Pagrindui:

150 g sviesto
100 g cukraus
1 arbat. š. vanilinio cukraus
1 vnt. kiaušinis
 300 g miltų
 nepilno arbat.š. kepimo miltelių

Įdarui:

700 g varškės
385 g kondensuoto pieno
150 ml mėgiamo jogurto
3 valg. š. želatinos
1 vnt. citrinos sulčių

Viršui:

500 g  mėlynių
3 valg. š. cukraus






     Želatiną  užpilti puse stiklinės šalto  vandens ir palikti, kad išbrinktų.
Sviestą išlydyti ir atvėsinti. Cukrų, vanilinį cukrų, miltus ir kepimo miltelius suberti į indą,įmušti kiaušinį, supilti sviestą. Viską išminkyti, gali likti biri masė, kepant viskas susilieja į vientisą didelį sausainį.  Kepti 200°C  orkaitėje, apie 15min. Atvėsinti.
 Į dubenį sudėti varškę, supilti kondensuotą pieną, jogurtą, išspaustos citrinos sultis . Viską sumaišyti su trintuvu (bleinderiu).
     Ant labai silpnos ugnies ištirpinti maždaug du trečdalius želatinos (jokiu būdu neužvirti), supilti į varškės masę, išmaišyti. Viską supilti ant papločio, dėti į šaldytuvą, kad stingtų.
     Mėlynes sumaišyti su likusia ištirpinta želatiną ir cukrumi. Išmaišyti. Supilti ant pradėjusios stingti varškės masės. Dar kelioms valandoms dėti į šaldytuvą, kad viskas gerai sustingtų. Saknaus! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą